Bolne bradavice

Normalno osjetljive bradavice su prva 2 do 3 dana nakon rođenja djeteta.
Ako se nelagoda nastavi, ili ukoliko su bradavice i dalje bolne, napuknute ili krvare, uzrok je u većini slučajeva nepravilan položaj djeteta na dojci...

... neki česti primjeri koji također rezultiraju bolnim bradavicama su:

Dijete drži u ustima samu bradavicu, ali ne i dovoljno areole (tamni prsten oko bradavice) i okolnog tkiva, što je najvažnije za pravilan položaj djeteta na dojci, ili pak dijete nedovoljno otvara usta, njegove usne mogu biti okrenute prema unutra, majka se naginje prema naprijed tijekom pozicioniranja djeteta s dojkom prema djetetu, umjesto povlačenjem djeteta prema dojci.

(vidi Pravilan položaj za dojenje).

Neispravno korištenje izdajalica i pripadajućeg pribora - vidi ARDO savjeti  (npr. prsna školjka neprimjerene veličine) također može dovesti do bolnih i oštećenih bradavica.

Česti je uzrok upaljenih i bolnih bradavica (gljivična infekcija, koja i u djeteta može uzrokovati stvaranje bijelih točkica i/ili naslaga u usnoj šupljini) ili pak kratak frenulum kao prisutan, 525ali rijedak uzrok bolnih bradavica.

Ako vam upaljene bradavice izrokuju intenzivnu i oštru bol (koja se može širiti na područje leđa), kontaktirajte stručnjaka što prije!

 

Može pomoći :

GoldCream 100% pročišćeni lanolin, kao velika pomoć u njezi i zaštiti osjetljivih bradavica u razdoblju dojenja. 

 

Zapamtite !

Sisanje dojke se razlikuje bitno od sisanja na bočicu.

Samo jedan obrok bočicom može uzrokovati prestanak dojenja !

 
Joomla Templates by Joomlashack