Pohrana majčinog mlijeka

516

 

Izdojeno majčino mlijeko može se čuvati u hladnjaku na temperaturi od (4 - 6° C) tri dana, a na sobnoj temperaturi (19-22° C) maksimalno 10 sati. 

Zaliha izdojenog majčinog mlijeka može se pohraniti na 3 mjeseca u dubokom zamrzavanju u pretincu unutar hladnjaka i šest mjeseci u dubokom zamrzivaču na temperaturi od najmanje (-20 ° C). Jednom odmrznuto mlijeko potrebno je potrošiti unutar 24 sata. Mlijeko koje niste uspjeli potrošiti obavezno baciti.

Svaki obrok (60 do 120 ml) se izdaja po mogućnosti direktno u posebne i odvojene vrećice za zamrzavanje, te se hladi (na pola sata u hladnjaku) i zamrzava odmah nakon toga.

Posebne vrećice za zamrzavanje ARDO EasyFreeze izrađene su od kvalitetnog dvoslojnog materijala koji sprječava apsorbiranje nepoželjnih okusa i mirisa.

Higijenske su i praktične te jamče optimalno čuvanje majčinog mlijeka.

Važno je na svakoj vrećici označiti datum pohrane!

 

Ponovljeno izdajanje i skladištenje:

 

U slučaju ponovljenog izdajanja unutar 24 sata, svježe izdojeno majčino mlijeko može se dodati  već predhodno zamrznutom mlijeku, na način da svježe izdojeno mlijeko stavite u hladnjak na pola sata, a potom dodate ostatku duboko zamrznutog mlijeka.

Sve skupa duboko zamrznuti.

 
Joomla Templates by Joomlashack